SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Holmsund City IBC
Damer Division 1
Sommarkollen 2020
2020-07-16 23:31

Holmund City passar på och träffar två av tränarna i Damlaget för att kolla läget inför säsongen.


HC: Hej Rikard och Fredrik, allt bra med er??

R&F: Jajjemen, allt är toppen! Vi har båda semester och hinner med det mesta, innebandy, golf, umgås med familjen och varandra. Det pågår även en del hemmaprojekt på både Bågvägen och Taflinsvägen.


HC: Ok, Hur är känslan inför säsongen?

R&F: Känslan just nu är väldigt positiv.


HC: Roligt att höra. Status på truppen just nu då?

R&F: På tränarfronten får vi behålla både målvaktstränare Tobbe Holmberg och Assisterande tränare Pär Eneroth som kommer ta mer plats i år. På spelarsidan så har vi fått in några äldre, rutinerade spelare med Allsvensk rutin, några återvändare som kommer tillbaka, nån ny utifrån, samt fler yngre som vill ta sig an utmaningen som Damer Div.1 är. Totalt rör det sig (just nu) om 8-10st som tillkommer men det finns fortfarande utrymme för nån till.


HC: Låter ju bra. Försvinner det några?

R&F: Ja, några försvinner tyvärr. Vissa slutar, nån flyttar, ett par byter lag. Ca. 7st försvinner.


HC: Är det något med truppen i år som känns extra bra?

R&F: Träningsviljan, närvaron och inställningen på träningen. Det känns som om sammanhållningen och gruppkänslan vuxit fram starkare när många är på träningen och kämpar tillsammans.


HC: Träningsvilja mitt i sommaren är ju bra. Tränar ni just nu nånting?

R&F: Ja, vi har kört 2 pass i veckan(ett inne och ett ute) med planen att ha ett kortare uppehåll under v.28-29. Eftersom sommmaruppehåll tydligen är överskattat så har vi "blivit tvungna" att köra innepasset under dessa veckor på tjejernas begäran.


HC: Haha, ok!! Vem ska publiken ha extra koll på i vinter då?

R&F: Hmm, det finns flera heta kandidater... Förutom de rutinerade nya spelarna så tror vi att Emma Lind kommer vara spelsugen efter 1,5 års skadefrånvaro för hon ser riktigt vass ut på träningarna. Av de yngre så är känslan att Alva Vesterlund nog kan ta flera steg i utvecklingen och göra flera oväntade saker framåt och Elvira Eneroth, som har en säsong i benen blir sevärd. Bakåt har vi en rutinerad backlinje som kompletteras med Tindra Forsberg som kommer växa med uppgiften i vinter.


HC: Vad önskar ni er mest just nu?

R&F: Att alla spelare och ledare ska få vara friska och hela, samt att vi får en plats i Scandic Cup.


HC: Vi i Holmsunds City tackar för den här intervjun och önska er all lycka i vinter.


R&F: Tack Tack!! Vi ses i hallen.


Nyhetsarkiv
Beslut från Föreningen2020-12-14 07:48
Biljettsystem2020-10-13 10:31
Sommarkollen 20202020-07-16 23:31
Scandic Cup 20192019-09-09 11:48